Kókusztekercs (Glutén-, tojás- és tejmentes)

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg Fe-mini  sütimaradékok, ledarálva
  • 2 dkg Maci kávé
  • 2-3 evőkanál lekvár
  • 1 dl meggybefőttlé
  • 15 dkg margarin

Krémhez:

  • 2 dl tejpótló folyadék
  • 2 evőkanál Fe-mini galuskapor
  • 25dkg margarin
  • ízlés szerint rum aroma
  • 1 evőkanál cukor
  • A külsejéhez kókuszreszelék       


Elkészítés módja:

Az alaptésztához valókat  összegyúrjuk és homogén tésztát készítünk. Lappá nyújtjuk és rákenjük a krémet, amelyet a következőképpen készítünk el: tejpótló folyadékot felfőzzük a galuskaporral, kihűtjük, és a többi hozzávalókat belekeverjük. A megkent lapot feltekerjük, és a külsejét a kókuszreszelékkel hintjük meg. Hűtőszekrényben tároljuk. Ebből az adagból kb. 1,3 kg kókusztekercs lesz.

A hozzávalók mind FE-mini termékekből készül,tehát a maradék sütemények is,melyeket ledarálunk.

Tápanyagértékek:

Mennyiség    10dkg Phe (mg39,3)           Fehérje (g)0,7