Hozzávalók:
Töltelék:
- 50 dkg gomba, apróra vágva
- fél fej vöröshagyma
- 1 csapott mokkáskanál grill fűszerkeverék
- 1 csapott mokkáskanál fokhagymapor, vagy 2 fej préselt
- fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, vegeta
- 15 dkg FE-mini rizstészta
- 1 közepes fej kelkáposzta
Öntet:
- 4 dl tejpótló folyadék
- 2 evőkanál növényi tejszín
- 4 púpos teáskanál keményítő
- 4 teáskanál FE-mini tojáshelyettesítő por
- 1 evőkanál kechup
- ízlés szerint só, vegeta
- kevés olaj
Elkészítés módja:
A felkockázott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, fűszerezzük, megpároljuk. A FE-mini rizstésztát sós vízben megfőzzük, a kelkáposztával is ezt tesszük. Az öntet elkészítésénél a FE-mini tojáshelyettesítő port a vízzel előzőleg felverjük, majd az összetevőkből homogén masszát keverünk. A sütőedényt zsiradékkal megkenjük, és FE-mini fehérjeszegény zsemlemorzsával megszórjuk. A főtt tésztát, a kelkáposztát és a tölteléket rétegesen lerakjuk. A tetejére öntetet teszünk. Sütés hőfoka: 180-200°C, ideje: 30 perc. Ez a mennyiség 8-10 adagra osztható.
Tápanyagértékek:
Mennyiség 1adag Phe (mg)77,1 Fehérje (g)1,7