Répatorta (Glutén-, tojás- és tejmentes)

Hozzávalók:

  • 250 g Fe-mini fehérjeszegény mézes süteménypor
  • 1,5 d lvíz
  • 50 g margarin
  • 250 g Reszelt, levétõl jól kinyomkodott nyers répa
  • 100 g cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • kevés reszelt citromhéj
  • margarin

 

Elkészítés módja:

A Fe-mini fehérjeszegény mézes süteményport a répa  kivételével az összes hozzávalóval jól kikeverjük. A levétől jól kinyomkodott reszelt répát utoljára adjuk hozzá a masszához. Zsiradékkal kikent tepsibe, vagy tortaformába öntjük. Sütés: 200-220˚C-on 25-30 percig.

Tápanyagértékek:

Mennyiség    összes Phe (mg)265,5      Fehérje (g)6,75