Sós, fűszeres ripp-ropp (Glutén- és tojásmentes)

Hozzávalók:

  • 250 g Fe-mini kenyérpor
  • 100 g Zsiradék
  • 15 g Fe-mini tojáshelyettesítő por
  • 50 ml víz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 10 g szalalkáli
  • 1 dl víz, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk.

Ízesítési lehetőségek:

Kapros-fokhagymás: szárított vagy friss kaporból, és fokhagyma granulátumból ízlés szerint szórunk a tésztába

Füstölt ízű: vöröshagymakrémet és 1 db Maggi füstölt ízû ízesítőkockát belemorzsolunk a tésztába

Paprikás-borsos: 1-2 evőkanálnyi Piros arany (csemege) ételízesítőt és kevés borsot gyúrunk a tésztába.       

 

Elkészítés módja:

Az összetevőket összegyúrjuk, kevés pihentetés után (kb. 10 perc) minél vékonyabbra elnyújtjuk a tésztát, majd pizzavágó segítségével négyzet vagy háromszög alakra vágjuk.

A tésztadarabkákat kisüthetjük forró olajban, és sütőben is. Ha forró olajban sütjük meg, akkor gondosan le kell csepegtetni.

Sütőben 220 ºC-on, kb. 5-10 percig sütjük.

Ebből az adagból kb. 100 db 3x3x3 cm-es háromszög alakú ripp-ropp sül.

Kapcsolódó termékek
FE-mini Eper ízű pudingpor

FE-mini Eper ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült gluténmentes, vesebetegek és fenilketonúriás diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben
FE-mini fehér, rizsszem alakú száraztészta

FE-mini fehér, rizsszem alakú száraztészta

Nettó tömeg: 500 g                 Tojás nélküli, burgonyakeményítővel készült száraztészta, gluténmentes, vesebeteg és fenilketonúriás...
Ár: 1 020 Ft
Bővebben
FE-mini Kakaó ízű pudingpor

FE-mini Kakaó ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült, gluténmentes diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben
FE-mini Málna ízű pudingpor

FE-mini Málna ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült gluténmentes, vesebetegek és fenilketonúriás diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben