Hozzávalók:
- 250 g Fe-mini kenyérpor
- 100 g Zsiradék
- 15 g Fe-mini tojáshelyettesítő por
- 50 ml víz
- 1 evőkanál tejföl
- 10 g szalalkáli
- 1 dl víz, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk.
Ízesítési lehetőségek:
Kapros-fokhagymás: szárított vagy friss kaporból, és fokhagyma granulátumból ízlés szerint szórunk a tésztába
Füstölt ízű: vöröshagymakrémet és 1 db Maggi füstölt ízû ízesítőkockát belemorzsolunk a tésztába
Paprikás-borsos: 1-2 evőkanálnyi Piros arany (csemege) ételízesítőt és kevés borsot gyúrunk a tésztába.
Elkészítés módja:
Az összetevőket összegyúrjuk, kevés pihentetés után (kb. 10 perc) minél vékonyabbra elnyújtjuk a tésztát, majd pizzavágó segítségével négyzet vagy háromszög alakra vágjuk.
A tésztadarabkákat kisüthetjük forró olajban, és sütőben is. Ha forró olajban sütjük meg, akkor gondosan le kell csepegtetni.
Sütőben 220 ºC-on, kb. 5-10 percig sütjük.
Ebből az adagból kb. 100 db 3x3x3 cm-es háromszög alakú ripp-ropp sül.