Hozzávalók a leveshez:
- 50 g (1 szál) sárgarépagyökér
- 25 g (1 db) krumpli
- 25 g (1 fej)vöröshagyma
- 25 g (1 db)zöldpaprika
- 25 g (1db)paradicsom
- Egyéb zöldség félék, amit szeretünk
- 1-2 ek. étolaj
- 1-2l ek.víz
- fűszerek: só, bors, vegeta, tárkony ízlés szerint
- 1-2 evőkanálnyi növényi tejszín(10-20 ml)
- 25 g FE-mini galuskapor
- 0,25 dl víz és só ízlés szerint
Elkészítés:
A leveszöldségeket feldaraboljuk, az olajon megdinszteljük. Vízzel felengedjük és fűszerekkel ízesítjük, a tejszint ilyenkor is belekeverhetjük. Amikor a zöldségek megfőttek apró galuskákat szaggatunk a levesbe. Néhány pillanat forrás után kész a levesünk.
Tápanyagértékek
Összes mennyiség Phe (mg)127,25 Fehérje (g)3,47