Tiramisu (Gluténmentes)

Hozzávalók:a babapiskótához:

  • 25 dkg FE-mini vaníliás süteménypor
  • 10 dkg rizsliszt
  • 1 db nagy vagy 2 db kisebb tojás
  • 5 g szalalkáli
  • tej szükség szerint

 

Krémhez:

  • 6 db tojás
  • 0,5 kg mascarpone (krémsajt)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 6 ek. cukor
  • néhány csepp rumaroma
  • esős feketekávé, rizstejjel
  • kakaópor (nem cukrozott!) a díszítéshez

 

Elkészítés

A babapiskótához valókat összedolgozzuk. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és piskótaszaggatóval kiszaggatjuk. 180 oC-on 10-15 percig sütjük.

A krém elkészítéséhez a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, majd legvégül a felvert tojásfehérje-habot.

A piskótát és a krémet rétegezve, öblös tálba rakjuk le úgy, hogy a piskótát előzőleg a rizstejjel hígított feketekávéba éppen csak belemerítjük (semmiképpen ne ázzon el!). A tál aljára és tetejére krém kerüljön. 1 éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy a piskóta jól átpuhuljon. Tálalás előtt kakaóporral meghintjük a tetejét.

Kapcsolódó termékek
FE-mini Eper ízű pudingpor

FE-mini Eper ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült gluténmentes, vesebetegek és fenilketonúriás diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben
FE-mini fehér, rizsszem alakú száraztészta

FE-mini fehér, rizsszem alakú száraztészta

Nettó tömeg: 500 g                 Tojás nélküli, burgonyakeményítővel készült száraztészta, gluténmentes, vesebeteg és fenilketonúriás...
Ár: 1 020 Ft
Bővebben
FE-mini Kakaó ízű pudingpor

FE-mini Kakaó ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült, gluténmentes diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben
FE-mini Málna ízű pudingpor

FE-mini Málna ízű pudingpor

Nettó tömeg: 250 g Kukoricakeményítővel készült gluténmentes, vesebetegek és fenilketonúriás diétában felhasználható termék.
Ár: 590 Ft
Bővebben