Hozzávalók:a babapiskótához:
- 25 dkg FE-mini vaníliás süteménypor
- 10 dkg rizsliszt
- 1 db nagy vagy 2 db kisebb tojás
- 5 g szalalkáli
- tej szükség szerint
Krémhez:
- 6 db tojás
- 0,5 kg mascarpone (krémsajt)
- 2 cs. vaníliás cukor
- 6 ek. cukor
- néhány csepp rumaroma
- esős feketekávé, rizstejjel
- kakaópor (nem cukrozott!) a díszítéshez
Elkészítés
A babapiskótához valókat összedolgozzuk. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és piskótaszaggatóval kiszaggatjuk. 180 oC-on 10-15 percig sütjük.
A krém elkészítéséhez a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, majd legvégül a felvert tojásfehérje-habot.
A piskótát és a krémet rétegezve, öblös tálba rakjuk le úgy, hogy a piskótát előzőleg a rizstejjel hígított feketekávéba éppen csak belemerítjük (semmiképpen ne ázzon el!). A tál aljára és tetejére krém kerüljön. 1 éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy a piskóta jól átpuhuljon. Tálalás előtt kakaóporral meghintjük a tetejét.